SAJT JE ISKLJUČIVO NAMENJEN ZA OBAVEŠTAVANJE PLANINARA, ČLANOVA PSS, U VEZI ORGANIZOVANJA PLANINARSKIH AKCIJA.

ZA PUTOVANJA KOJA ORGANIZUJE PD KRUG IZ BEOGRADA NIJE OBEZBEĐENA ZAŠTITA U POGLEDU GARANCIJE PUTOVANJA (SL. GLASNIK RS BR. 2/2016).

PLANINARSKO DRUŠTVO KRUG
+381 (0) 61 2296 843
pdkrug2017@gmail.com

Najave aktuelnih akcija

MAJ 2024. GODINE

DIVČIBARE-RAJAC-2024
25. maj 2024. godine

27km prešačenja od planinarskog doma Magleš (podno Kraljevog stola) do planinarskog doma Čika Duško Jovanović na Rajcu. Usput penjemo Veliki Maljen (970m), Mali Maljen (909m), Suvobor (866m) i Rajac (847m). Prolazimo predivnim predelima Maljena i Rajca sa puno lepih vidikovaca, zelenih livada i interesantnih lokacija. Iako je staza dužine 27km ona spada u red srednje teških.

JUN 2024. GODINE

TERZIĆA AVLIJA-2024
1. jun 2024. godine

U okviru posete etno parku “Terzića avlija” u selu Zlakusa, napravićemo pešačku turu dužine 13,5km sa ukupnim usponom/spustom oko 650m. Proći ćemo stazu „Užički partizanski odred“ koja prolazi kroz Zlakusu, pored Potpećke pećine i preko vrha Drežnička gradina. Na samom startu pešačke ture obići ćemo Terzića avliju i njen zavičajni muzej, a ako bude interesovanja organizovaćemo i obilazak Potpećke pećine.

STARA PLANINA-TOPLODOLSKI VODOPADI-2024
7-9. jun 2024. godine

Stara planina je predivna destinacija za planinarenje. Njena divljina i mnogobrojni vodopadi su čarobni i neodoljovi pa im se svake godine vraćamo. Ovoga puta idemo u Topli Do i obilazimo vodopade u njegovoj okolini. Obići ćemo Čunguljski i Piljski vodopad (peti i četvrti po visini u Srbiji) i još poneki u njihovoj blizini. Predviđene ture su relativno duge, ali će biti dovoljno vremena da se laganim tempom obiđu svi predviđeni vodopadi.

SOPOTNICA I JADOVNIK-2024
14-16. jun 2024. godine

Trodnevna akcija u okolini Prijepolja u kojoj ćemo se upoznati sa lepotama spomenika prirode “Slapovi Sopotnice”, sa lepotama Zlatara i Jadovnika i manastirom Mileševa. Za prvi dan je predviđena tura od Zlatara do manastira Mileševa (dužina ture je 14km sa usponom manjim od 100m, ali sa spustom od oko 1000m), a za subotu tura po Jadovniku. dužine oko 23km sa ukupnim usponom/spustom od 750m. Poslednjeg dana (u nedelju), u laganoj pešačkoj turi, obići ćemo slapove i vodopade Sopotnice.

JUL 2024. GODINE

KARPATI-TRANSFAGARAŠAN
4-7. jul 2024. godine

Poseta mističnoj Transilvaniji kojom vlada kult Drakule, najpoznatijeg svetskog vampira. Obići ćemo dvorac Korvin kao i neke interesantne gradove i lokacije u Transilvaniji: Kluž, rudnik soli Turda, Alba Julia i Temišvar. Pešačka tura se odvija na najinteresantnijem delu Južnih Karpata, u okolini jezera Balea. Biće mogućnosti i za ozbiljno pešačenje (sa preko 1000m ukupnog uspona), a oni koji su manje raspoloženi za ovo pešačenje mogu da koriste žičaru kako bi se popeli do jezera Balea.

MUSALA I RILSKA JEZERA
12-14. jul 2024. godine

Uvek neodoljiva Bugarska i njen najveći i najznačajniji Nacionalni Park – “Rila”. Posetićemo najznačajnije i najlepše destinacije Rile: Rilski manastir, Stobske piramide, popećemo se na najviši vrh Balkana (Musala 2925m) i prošetati se predivnim rilskim jezerima. Planirane pešačke staze nisu tehnički zahtevne, umerene su težine i primerene svim kategorijama planinara.

NOĆNI USPON NA RTANJ
19-20. jul 2024. godine

Jedanaesta po redu akcija “Noćni uspon na Rtanj” u organizaciji PD Krug. Uz svu mistiku planine Rtanj dodajemo još jedan elemenat tajnovitosti: pohodimo ovu planinu noću kako bismo dočekali svitanje na njenom vrhu. Buđenje dana na jednoj od najtajanstvenijih planina Srbije, a potom silazak u jutarnjim satima uz branje lekovitog bilja: rtanjski čaj, kantarion, vranilovka (divlji origano) i dr.

DELTA DUNAVA I MAMAJA
23-29. jul 2024. godine

Prilika da se Rumunija upozna u jednom sasvim drugom svetlu. Prošetaćemo Bukureštom i pokušati da dokučimo zašto taj grad nosi epitet ”Malog Pariza” ili “Pariza Istoka”. Deltu Dunava ćemo doživeti vožnjom njenim rukavcima i jezerima. A za kraj “mini letovanje” u čuvenom crnomorskom letovalištu Mamaja.

AVGUST 2024. GODINE

SLOVENIJA – NP TRIGLAV
21-25. avgust 2024. godine

Poseta Sloveniji i prelepom nacionalnom parku Triglav, obuhvatiće pešačenje do Triglavskih jezera i pešačenje dolinom Soče. Pored ovih, malo jačih tura, imaćemo i dva laganija izleta: vodopad Savica i klisura Vintgar. Boravak u NP Triglav ne može da prođe bez obilaska dva najlepša jezera Slovenije: Bled i Bohinj.

SEPTEMBAR 2024. GODINE

NISKE TATRE-SLOVAČKA
5-8. septembar 2024. godine

Tatre su predivna destinacija u Slovačkoj. Najčešće idemo na Visoke Tatre ali ni Niske Tatre ništa ne zaostaju za lepotom planinskih venaca, a nisu ni baš toliko „niske“. Popećemo se na dva najviša vrha Niskih Tatri: Dimbier (2043m) i Čopok (2024m). Pešačke staze do Čopoka i Dumbier su dužine oko 16km i spadaju u teže staze jer ukupan uspon/spust oko 1100m. Postoje i varijante uspona uz pomož žičare.

Close Menu