SAJT JE ISKLJUČIVO NAMENJEN ZA OBAVEŠTAVANJE PLANINARA, ČLANOVA PSS, U VEZI ORGANIZOVANJA PLANINARSKIH AKCIJA.

PLANINARSKO DRUŠTVO KRUG
+381 (0) 61 2296 843
pdkrug2017@gmail.com

PLANINARSKO DRUŠTVO "KRUG" ORGANIZUJE PLANINARSKU AKCIJU

ZUGSPITZE I DVORCI BAVARSKE

OTKAZANA AKCIJA

27. JUL - 3. AVGUST 2019. GODINA

Zugspitze-00

Plan:
Subota 27. jul Polazak sa ugla Sarajevske i Drinske u 6 časova za Beč preko Horgoša i Budimpešte.
Očekivano vreme pristizanja u Beč je oko 16 časova.
Po pristizanju u Beč razmeštaj po sobama i individualni obilazak Beča.

Nedelja 28. jul
U 7 časova napuštamo smeštaj u Beču i krećemo prema Salzburgu.
Oko 11 časova stižemo u Salzburg. Pauza za obilazak Salzburga u trajanju od 2 sata.
Nakon obilaska Strazburga, nastavljamo putovanje do jezera Chiemsee. Vožnja brodićem do dvorca Herrenchiemsee. Završetak obilaska dvorca Herrenchiemsee je oko 17 časova i polazak prema Garmisch-Partenkirchenu. Dolazak u Garmisch-Partenkirchen je predviđen oko 19 časova.

Ponedeljak 29. jul
Polazak u 8 časova iz našeg smeštaja u Garmisch-Partenkirchenu prema klancu Partnach. Posle kratke pripreme krećemo na turu dužine 22km sa ukupnim usponom/spustom od 1200m. Staza vodi kroz klanac Partnach, a potom do letnjikovca Schachen, letnjikovac kralja Ludviga II. Oni koji nisu spremni za celu turu mogu samo da prođu klancem Partnach.

Utorak 30. jul
Dan predviđen za penjanje Zugspitza (2962m) najviši vrh Bavarske, odnosno Nemačke. U ranim jutarnjim satima (oko 5 sati, možda i ranije) krećemo prema gradiću Ehrwald u Austriji. Nakon kratke pripreme, krećemo na turu dužine 15,5km sa ukupnim usponom od preko 2000m. Povratak sa vrha Zugspitze je žičarom u mesto Eibsee. Cena žičare je 30,5 €. Nakon silaska žičarom u Eibsee odlazimo u Grmisch-Partenkirchen. Za one koji su slabije kondicije postoje dve mogućnosti: da se žičarom popnu i spuste sa Zugspitza (cena povratne karte je 52 €), ili da se poslednjih 400m visinske razlike (najzahtevniji deo ture) popnu žičarom (cena karte je 7 €).

Sreda 31. jul
Dan predviđen za obilazak dvoraca Bavarske. Prvo odlazimo do dvorca Neuschwanstein, jer je on najatraktivniji i tu je uvek najveća gužva. Postoje predivne staze oko dvorca, a u neposrednoj blizini je i dvorac Hohenschwangau. Posle obilaska dvoraca idemo u stari grad Fussen, a nakon njegovog obilaska do dvorca Linderhof . Nakon toga se vraćamo u u Garmisch-Partenkirchen.

Četvrtak 1. avgust
Oko 8 časova krećemo iz hostela prema klancu Hollental. Nakon kratke pripreme, prolazimo kroz klanac Hollental i idemo do planinarskog doma Hollental. Tura je dužine 15km sa ukupnim usponom/spustom od 700m. Oni koji nisu spremni za celu turu mogu da prođu samo klancem Hollental. Povratak  u Garmisch-Partenkirchen.

Petak 2. avgust
Napuštamo smeštaj u Garmisch-Partenkirchenu u jutarnjim časovima i idemo prema Munchenu. Obilazak dvorca Nymphenburg, a potom individualno razgledanje Munchena nakon čega krećemo prema Bratislavi.

Subota 3. avgust
Individualno razgledanje Bratislave u prepodnevnim časovima nakon čega krećemo prema Beogradu, preko Budimpešte i graničnog prelaza Horgoš.

Polazak:        
Polazak 27. jula 2019. godine (subota) u 6 časova sa  ugla Sarajevske i Drinske ulice. Maršruta putovanja: Beograd – Beč – Salzburg – Garmisch-Partenkirchen.

Cena:             
Cena prevoza i smeštaja (7 noćenja, jedno u Beču, 5 u Grmisch-Partenkirchenu i jedno u Bratislavi) je 320€ (u dinarskoj protivvrednosti – kurs Narodne banke Srbije) za 20 učesnika akcije (prevoz kombijem). Akcija je ograničena na 20 učesnika. Prilikom prijavljivanja uplaćuje se akontacija od 200€. U slučaju otkazivanja potrebno je naći zamenu, jer u protivnom novac ne može biti vraćen.
Dodatni troškovi na koje treba računati, a koji nisu uključeni u cenu akcije:
– grupna karta za vožnju brodićem do dvorca Herrenchiemsee u iznosu od 6,8 €
– grupna karta za prolazak klancem Partnach košta 3 € po osobi
– karta za žičaru sa Zugspitza do mesta Eibsee košta 30,5 €
– grupna karta za prolazak klancem Hollental košta 2 € po osobi
Navedene cene se odnose na 2017. godinu. Moguće su blage korekcije ovih dodatnih troškova.

Oprema:       
Planinarska oprema primerena vremenskim uslovima. Planinarske cipele su obavezne. Za sve one koji planinare obavezna je kaciga, pojas, ferata komplet i čeona lampa. Svaki planinar je dužan da ponese ličnu kartu, PASOŠ, zdravstvenu knjižicu i planinarsku karticu sa plaćenom članarinom za 2019. godinu.

Hrana-voda:
Hrana iz ranca. U Garmisch-Partenkirchenu ima restorana i prodavnica. U pansionu u Grmisch-Partenkirchenu postoji i kuhinja tako da je moguće induvidualno spremanje hrane..

Povratak:      
U subotu 3. avgusta u 13 časova maršrutom: Bratislava – Budimpešta – Horgoš – Subotica – Novi Sad – Beograd. Dolazak u Beograd se očekuje oko 21 čas.

Rok za prijavu: 
Do 01. juna 2019. godine.

Vođa akcije:
Milan Vojnović                 tel.: 062 210 381                              email: vojnovicmilan@yahoo.com
Pomoćnik:
Jasmina Vojnović              tel.: 061 2296 843                            email: vojnovicjasmina@yahoo.com

Napomene:
Vođa akcije zadržava pravo na izmenu plana akcije, ako to konkretna situacija nalaže.

SVAKI PLANINAR UČESTVUJE NA AKCIJI NA SOPSTVENU ODGOVORNOST, PRIHVATA I POTPISUJE IZJAVU O RIZICIMA I PREUZIMANJU ODGOVORNOSTI

Izjava o rizicima i preuzimanju odgovornosti: 
(štampati dvostrano da bi se dobile dve izjave)

Close Menu