SAJT JE ISKLJUČIVO NAMENJEN ZA OBAVEŠTAVANJE PLANINARA, ČLANOVA PSS, U VEZI ORGANIZOVANJA PLANINARSKIH AKCIJA.

ZA PUTOVANJA KOJA ORGANIZUJE PD KRUG IZ BEOGRADA NIJE OBEZBEĐENA ZAŠTITA U POGLEDU GARANCIJE PUTOVANJA (SL. GLASNIK RS BR. 2/2016).

PLANINARSKO DRUŠTVO KRUG
+381 (0) 61 2296 843
pdkrug2017@gmail.com

Izveštaj sa ranijih akcija

Stražilovo

11. novembar 2017. godine

Poseta Sremskim Karlovcima je uvek izazivala pažnju i znatiželju planinara. Krenuli smo jutarnjim brzim vozom iz Beograda ka Sremskim Karlovcima. Za manje od 90 minuta stigli smo na odredište i prošetali centrom Sremskih Karlovaca. Posle jutarnje kafice u restoranu “Bermet” krenuli smo, zapadnom stranom, prema Stražilovu.

Dan je bio sunčan tako da smo uživali u Karlovačkim atarima, uređenim njivama i voćnjacima. Sve je nekako odisalo spokojstvom, čistoćom u urednošću. Vrlo brzo smo stigli do obnovljenog PD Stražilovo.

Posle kratke pauze za okrepljenje, nastavili smo pešačenje prema Brankovom čardaku i njegovom grobu, na vrhu Stražilova. Usput smo sreli puno planinara iz Beograda i Novog Sada. Fruška gora je danas vrvela od planinara. Posle slikanja na Stražilovu, nismo se vratili do Brankovog čardaka već smo nastavili grebenom u pravcu manastira Grgetek.

Zbog ovog malog produženja staze nismo imali vremena da svratimo u manastir Velika Remeta već smo prošli severno od njega i kružnom stazom vratili se u Sremske Karlovce. Okrepili smo se toplom čorbicom i vratili se vozom, nešto pre pola osam, u Beograd. Još jedan divan dan u društvu divnih i raspoloženih ljudi. Prepešačili smo 23,5km sa ukupnim usponom/spustom oko 750m.

Ako nemate nalog na Facebook-u (ili niste trenutno ulogovani), treba ignorisati otvaranje novog naloga klikom na “Not Now” na dnu panela.

Close Menu