SAJT JE ISKLJUČIVO NAMENJEN ZA OBAVEŠTAVANJE PLANINARA, ČLANOVA PSS, U VEZI ORGANIZOVANJA PLANINARSKIH AKCIJA.

ZA PUTOVANJA KOJA ORGANIZUJE PD KRUG IZ BEOGRADA NIJE OBEZBEĐENA ZAŠTITA U POGLEDU GARANCIJE PUTOVANJA (SL. GLASNIK RS BR. 2/2016).

PLANINARSKO DRUŠTVO KRUG
+381 (0) 61 2296 843
pdkrug2017@gmail.com

Izveštaj sa akcije

VIŠNJIČKA BANJA I MANASTIR SLANCI

02. januar 2018. godine

Prva akcija PD Krug u 2018-toj godini. Razmrdavanje posle novogodišnjih praznika. Bez obzira na sitnu kišicu, oko 30 planinara je učestvovalo na ovoj akciji. 
Obišli smo crkvu svetog Nikole u Višnjici, manastirsku crkvu svetog Stefana u Velikom Selu i manastir Slanci.

Dosta blata na potezu od Bele Stene do Velikog Sela nije uticalo na raspoloženje i atmosferu na stazi. Zbog velike vode u priobalju Dunava morali smo da tražimo alternativne puteve na većoj visini, ali su nas tamo dočekali kaljavi i izlokani putevi.  

Manastir Slanci. Za razliku od predivne unutrašnjosti manastira, porta manastira je pretrpana nekakvim nepotrebnim i davno odbačenim stvarima što daje ružnu spoljšnju sliku manastiru.

Iako nam vremenska situacija nije bila naklonjena, padala je sitna dosadna kišica, lepo smo se družili i ostvarili ono  što smo naumili: lagana, neobavezna šetnja okolinom Beograda nakon novogodišnjih praznika.

 Dužina ture je bila oko 15km. Zanimljiva trasa, ali je ipak primerenija za neki “suvlji” termin.
Nakon pešačenja nastavak druženja u našim klupskim prostorijama (restoran Kondir) uz toplu čorbicu i hladno pivce.

Ako nemate nalog na Facebook-u (ili niste trenutno ulogovani), treba ignorisati otvaranje novog naloga klikom na “Not Now” na dnu panela.

Close Menu