SAJT JE ISKLJUČIVO NAMENJEN ZA OBAVEŠTAVANJE PLANINARA, ČLANOVA PSS, U VEZI ORGANIZOVANJA PLANINARSKIH AKCIJA.

ZA PUTOVANJA KOJA ORGANIZUJE PD KRUG IZ BEOGRADA NIJE OBEZBEĐENA ZAŠTITA U POGLEDU GARANCIJE PUTOVANJA (SL. GLASNIK RS BR. 2/2016).

PLANINARSKO DRUŠTVO KRUG
+381 (0) 61 2296 843
pdkrug2017@gmail.com

Najave aktuelnih akcija

JUN 2022. GODINE

KLISURA REKE GRADAC-2022
25. jun 2022. godine

Reka Gradac je biser među rekama, toliko čista da u njoj i vidre plivaju. Pešačka tura je lagana i primerena svim planinarima. Najvećim delom pešačimo pored reke Gradac, a obilazimo i dva izuzetno značajna manastira: manastir Ćelije i manastir Lelić. Ko želi može da skrati turu tako što će pešačiti samo do manastira Ćelije (8km). Dužina cele staze iznosi 15km.

JUL 2022. GODINE

PEŠTER – ŽILINDAR I GILJEVA-2022
2-3. jul 2022. godine

Lepota Pešterske visoravni nas je opet dozvala, ali ovog puta idemo malo južnije od Sjenice. Obilazimo predele i sela na samom rubu Srbije, tik uz granicu sa Crnom Gorom. Pešačićemo predelima u kojima kao da je vreme stalo, gde je urbanizacija pristigla samo u najnužnijoj meri. Sa vrha Žilindara (1616m) imaćemo priliku da doživimo svu lepotu Peštera i njegovog očaravajućeg prostranstva. Popećemo se i na najviši vrh planine Giljeve (Jelenak 1617m). Neprekidno se krećemo na visini iznad 1200m i uživamo u predivnim vidicima koji nas okružuju. Staze nisu naporne i spadaju u red srednje teških, sa umerenim usponom/spustom.

PROKLETIJE-2022
8-10. jul 2022. godine

Divljina i nepristupačnost vrhovima Prokletija su večiti izazov za planinare. Daljina Prokletija od Beograda nameće nam strategiju “krckanja” i osvajanja jednog po jednog vrha. Postoji mnoštvo vrhova preko 2000m “razbacanih” po širokom području Prokletija koji, svaki za sebe, predstavlja zasebnu planinarsku atrakciju. Ovom akcijom ćemo samo načeti lepotu Prokletija, obilaskom dela njene najatraktivnije ture: Volušnica-Talijanka-Popadija. Prošetaćemo Ropojskom dolinom i dolinom Grebaje i uživati u lepoti Hridskog jezera.

NOĆNI USPON NA RTANJ-2022
15-16. jul 2022. godine

Deveta po redu akcija “Noćni uspon na Rtanj” u organizaciji PD Krug. Uz svu mistiku planine Rtanj dodajemo još jedan elemenat tajnovitosti: pohodimo ovu planinu noću kako bi dočekali svitanje na njenom vrhu. Buđenje dana na jednoj od najtajanstvenijih planina Srbije, a potom silazak u jutarnjim satima uz branje lekovitog bilja: rtanjski čaj, kantarion, vranilovka (divlji origano) i dr. Na povratku u Beograd svraćamo u Krivi vir: kupovina sira i obilazak izvora Crnog Timoka.

RAFTING UNOM-2022
22-24. jul 2022. godine

Na putu prema Kulen Vakufu svrati ćemo u Banja Luku i prošetati Banj brdom (Šehitluci).
Nacionalni park Una je (kako i samo ime kaže) jedinstvena lokacija kojoj se stalno vraćamo. Ovoga puta ćemo uživati u raftingu Unom, da osetimo snagu i lepotu njenih brzaka i slapova. Dužina trase za splavarenje je oko 20km i polazi od hotela Kostelski buk do Bosanske Krupe. Posle raftinga ćemo imati priliku da obiđemo Bosansku Krupu i Zelene otoke.
Na povratku za Beograd svratićemo u kratku posetu etno selu Stanišići u neposrednoj blizini Bijeljine.

Close Menu